Foodie Blogroll

Tuesday, April 9, 2013

TOMATO PURI



TOMATO PURI

Ingredients
  • 200g (2 medium size) Tomato
  • 200g (2 cups) Wheat flour \ Atta
  • 1 tsp Chilli powder
  • 1 tsp Cumin powder
  • Salt
  • Oil
Cooking Directions
  1. Grind tomato and sieve it.
  2. In a bowl mix tomato juice, atta, salt, cumin powder, chilli powder and knead into dough.
  3. Make small balls out of the dough and roll each into small puris.
  4. Heat oil in a pan.
  5. Fry each puri in oil.
  6. When cooked on one side turn it to other side and fry until it turns golden brown.
  7. Serve them hot. 
*******************************************************************************************************************************

തക്കാളി പൂരി 

 ചേരുവകള്‍:

  • തക്കാളി - 200g (2 ഇടത്തരം)
  • ആട്ട - 200g (2 കപ്പ്‌ )
  • മുളക്പൊടി - ഒരു ടീസ്പൂണ്‍ 
  • ജീരകപൊടി - ഒരു ടീസ്പൂണ്‍ 
  • ഉപ്പ് 
  • ഓയില്‍ 

  1. തക്കാളി മിക്സിയില്‍ അടിച്ച് അരിച്ചെടുക്കുക.
  2. തക്കാളി അരിച്ചെടുത്ത നീരില്‍ ആട്ട, ജീരകപൊടി, മുളക്പൊടി, ഉപ്പ് എന്നിവ ചേര്‍ത്ത് ചപ്പാത്തി പരുവത്തില്‍ കുഴയ്ക്കുക.
  3. ഇത് ചെറിയ ഉരുളകള്‍ ആക്കി പൂരി വലിപ്പത്തില്‍ പരത്തി ചൂടായ എണ്ണയില്‍ വറുത്ത് കോരുക.