Foodie Blogroll

Thursday, July 18, 2013

DRY FRUITS BANANA ROLL


  • 3 Ripe banana, plantain
  • Oil for frying
  1. Peel & thinly slice banana lenghtwise.
  2. Heat oil in pan & shallow fry banana slices & keep aside.
FOR FILLING:
  • 1\2 cup Dates, chopped
  • 1\2 cup Mixed dry fruits-Pista, Badam, Cashews, Raisins-chopped
  • 2 Eggs
  • 1\2 cup Grated coconut
  • Sugar
  • Cardamom powder - a pinch
  1. In a pan heat 2tsp ghee & fry chopped dates & dry fruits for 5mns & keep aside.
  2. In a bowl beat the eggs with 4tsp sugar. Heat a pan with little ghee & scramble the eggs & keep aside
  3. In a pan saute grated coconut with 1+1\2 tsp sugar, till sugar melts completely.
  4. In a bowl take sauteed dates, dry fruits, scrambled eggs, sauteed coconut & mix well. Filling is ready.
     
  5. Take a fried banana slice & roll it like a pipe.Hold it by inserting a toothpick into the center. Then fill with dates & dry fruits filling.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  •  പഴുത്ത നേന്ത്രപഴം - 3, വലുത്
  • ഓയില്‍ - വറുക്കാന്‍ 
  1. പഴം കാണാം കുറച്ച് നീളത്തില്‍ അരിയുക.
  2. ഒരു പാനില്‍ ഓയില്‍ ചൂടാക്കി പഴം ഗോള്ടെന്‍ ബ്രൌണ്‍ നിറത്തില്‍ വാട്ടിയെടുക്കുക.
ഫില്ലിംഗ് :
  • ഈന്തപഴം, ചെറുതായി അരിഞ്ഞത് - അര കപ്പ്‌ 
  • പിസ്ത, ബദാം, അണ്ടി പരിപ്പ്, കിസ്മിസ് - അര കപ്പ്‌, ചെറുതായി നുറുക്കിയത് 
  • മുട്ട - 2 വലുത് 
  • തേങ്ങ, ചിരകിയത് - അര കപ്പ്‌ 
  • പഞ്ചസാര 
  • ഏലക്കപൊടി
  1. ഒരു പാനില്‍ 2 tsp നെയ്യ് ചൂടാക്കി ഈന്തപഴവും ഡ്രൈ ഫ്രുട്സ് വറുത്ത് മാറ്റി വെക്കുക.
  2. അതെ പാനില്‍ തേങ്ങ 2 tsp പഞ്ചസാര ചേര്‍ത്ത് വിളയിക്കുക.
  3. ഒരു ബൌളില്‍ മുട്ട, 4 tsp പഞ്ചസാര , ഏലക്കപൊടി ചേര്‍ത്ത് അടിക്കുക. അതെ പാനില്‍ മുട്ട ചിക്കിയെടുക്കുക.
  4. ഒരു ബൌളില്‍ ഈന്തപഴം മിശ്രിതവും വിളയിച്ച  തേങ്ങയും  മുട്ടയും ചേര്‍ത്ത് നന്നായി യോജിപ്പിക്കുക.
  5. ഒരു പഴം വാട്ടിയത് കുഴല്‍ പോലെ ചുരുട്ടി ടൂത്ത് പിക്ക് കൊണ്ട് ഉറപ്പിക്കുക.
  6. ഇതില്‍ ഈന്ത പഴം മിശ്രിതം നിറച്ച് ചെറി വെച്ച് അലങ്കരിക്കുക.